Yükleniyor Etkinlik
  • Bu etkinlik geçti.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DİYETİN DEĞİŞEN FELSEFESİ

Geçmişten Bugüne Diyetin Değişen Felsefesi

Dyt. Funda Tuzgöl

Beslenme, insanlık tarihinin en başından beri varolan ve eksikliğinde yaşamın devamının tehlikede olacağı fizyolojik bir ihtiyaçtır.
Bu fizyolojik süreçlerin gerçekleşmesi için gerekli olan besinler, insanın doğası gereği yemeyi arzulamasının devam edebilmesi için insana haz veren unsurlardır. İnsanlık tarihinin başından beri ve medeniyet kurgusunun oluşumundan itibaren hayatta kalmamız için beslenmek kaçınılmazdır. Beslenmenin haz ile  ilişkisinden yola çıkarak, hazzı arzulamanın dinamiği üzerinden besin sektörü, bu sektörün etkisi ile de obezite oluşmuştur. Bunun sonucunda yaşamak için yemenin dışında yemek için de yaşayan ve besin sektörünün üretim tüketim ilişkisi için de nesneleşmiş, öznelliğin ve öznenin kaybolduğu, sosyal medyanın da etkisi ile bedenselleşmiş yeni bir -mış gibi özne tanımı ile karşı karşıyayız. Bu nesneleşen özne, üretileni tüketen ve önerilen üretilenleri tüketince ideal özne olacağı iddia edilen bir yapılanma ile kendini aramakta ya da bu arayışın içinde kaybolmaktadır.
Çağımız, önerilen ve aynılaşan, sözde ideal imgesel bilinçdışı beden imajı ve önerisine ulaşmak için yeni diyet sistemleri türetilmektedir.  Toplum bu  beslenme hazzını arzulatma sürecine ek olarak, medeniyet kurgusunun ideal insan görünümü önerisine ulaşabilmek için de bu diyet sistemlerinin peşinden koşmaktadır. Tüm bu süreci irdelemeden, güzellik ve ideal bedene ulaşmak adına birçok yaklaşım çağın içinde kaybolma tehdidi ile mücadele eden günümüz insanına sözde çözüm önerileri sunmaktadırlar. Sunulanı durmadan irdelemesine rağmen, asılolana ulaşamayan ve ötekinin sunduklarının içinde kendini arayan, önüne konan haz veren besinleri arzulayan günümüz insanı, bu bağlamda ne yemelidir?
Nasıl yemelidir?
Ne kadar yemelidir?
Ve neleri yememelidir? Bu soruların cevabı sadece diyetetik midir? Yoksa tüm bu sorulara cevap olabilecek bir beslenme yaklaşımı mümkün müdür?
Bütün bu konuları ele alan Klinik Psikoloji Bilim uzmanı ve Diyetisyen Funda Tuzgöl’ün bu soruları cevaplamak ve ideal beslenme önerilerini ortaya koymak için  vereceği  “Geçmişten Bugüne Diyetin Değişen Felsefesi” adlı seminerine konu ile ilgilenen herkes davetlidir.

Konuşmacı: Dyt. Funda Tuzgöl
Konu Başlığı: Geçmişten Bugüne Diyetin Değişen Felsefesi
Tarih: 3 Nisan 2019 (Çarşamba)
Saat: 18.40-20.10
Yer: Düşünbil Akademi- Büklüm Sok. No: 47/3 Tunalı- Çankaya/Ankara

Seminer 2

Konuşmacı: Dyt. Funda Tuzgöl
Konu Başlığı: Bir Diyetisyen Odasındaki Psikolojik Sohbetler
Tarih: 10 Nisan 2019 (Çarşamba)
Saat: 18.40-20.10
Yer: Düşünbil Akademi- Büklüm Sok. No: 47/3 Tunalı- Çankaya/Ankara

Seminer 3

Konuşmacı: Dyt. Funda Tuzgöl
Konu Başlığı: Tarladan Çatala Beslenme Stratejileri, Beslenme Okur Yazarlığı ve Yanlış Bilinen Diyet Mitleri
Tarih: 17 Nisan 2019 (Çarşamba)
Saat: 18.40-20.10
Yer: Düşünbil Akademi- Büklüm Sok. No: 47/3 Tunalı- Çankaya/Ankara

Seminer 4

Konuşmacı: Dyt. Funda Tuzgöl
Konu Başlığı: Günümüz Yanlış Diyet Programları, Sağlıklı Beslenme ile Beden incelmesinin Temel İlkeleri ve Felsefesi
Tarih: 24 Nisan 2019 (Çarşamba)
Saat: 18.40-20.10
Yer: Düşünbil Akademi- Büklüm Sok. No: 47/3 Tunalı- Çankaya/Ankara

 

Dinleyici Katılımcılar

Seminere dinleyici olarak katılmak için kayıt yapmanız gerekmektedir. Tüm kayıt işlemleri online olarak gerçekleşmektedir.

Kayıt Koşulları

Tüm koşullar ve detayları için tıklayın.

Etkinlik gelirleri Düşünbil ve Libido dergileri bütçelerine bağış olarak aktarılmaktadır. Bu nedenle kayıt iptali yapılmamaktadır. Alınan her ödeme dergilerimizin okurlarımıza daha iyi şartlarda ulaşabilmesi için kullanılmaktadır. Etkinliğe katılımınız kesinleşince kayıt yapmanızda fayda var.

Etkinlik ücretini yatırırken (havale yapanlar) banka masrafları katılımcıya aittir. Lütfen banka masraflarını hesaplamayı unutmayınız.

Dikkat!: Havale ile kayıt yapanların etkinlik kaydından itibaren 24 saat içinde kayıt ücretini  yatırmaları gerekmektedir, aksi takdirde kaydınız iptal olacaktır. Ücreti yatıracağınız gün kayıt yaparsanız bir sorun ile karşılaşmamış olursunuz.

Ücreti yatırırken sipariş numarasını açıklama kısmına girmeyi unutmayınız.

0-25 yaş indiriminden yararlanacak katılımcılarımız etkinliğe geldiklerinde kayıt kontrol sırasında kimliklerini göstermeleri gerekmektedir.

Seminer Kaydı

Seminer bileti alınız ve formda gerekli bilgileri doğru şekilde giriniz.

Kayıt Tarihleri: 1 Şubat 2019– 1 Nisan 2019 – Saat: 12:00)

Seminer kayıt ücreti: 350 TL
0-25 yaş kayıt ücreti: 300 TL (Eğer doğum yılınız 1994 veya sonrası ise 25 yaş indiriminden yararlanabilirsiniz. İndirimden yararlanmak için etkinlik günü kayıt kontrol masasında kimliğinizi göstermeniz gerekmektedir.)

Ücret, seminerin tamamını kapsamaktadır…

Kontenjan 20 Kişi – Kontenjan dolduğunda bilet alım sistemi kapanacaktır.

 

Nisan 03 2019

Detaylar

Başlangıç: 3 Nisan 2019 @ 18:30
Bitiş: 24 Nisan 2019 @ 21:30
Ücret: 300 ₺ - 350 ₺
Etkinlik Kategorileri:

Yer

Düşünbil Akademi

Büklüm Sok. No: 47/3 Çankaya
Ankara,

+ Google Haritalar

Organizatör

Düşünbil Akademi
Email:
Website: Organizatör websitesi